CART - 'מחנכים' את התאים לפעול כמו טיל מונחה | Mymed by Novartis

It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

טכנולוגיית CAR-T cells, גאווה ישראלית פרי פיתוח של מכון ויצמן למדע, מהווה כיום נקודת אור עבור לא מעט חולים שכבר עברו טיפולים מקו ראשון - אך עדיין מתמודדים עם המחלה. בשיחה עם ד"ר סיגל גריסרו, מנהלת יחידת אשפוז מבוגרים השתלת מח עצם ומרכזת הטיפול ב-CAR-T cells בבית החולים הדסה עין כרם, היא מסבירה את מנגנון הפעולה של הטכנולוגיה החדשנית ומנסה להעריך מה צופן העתיד בתחום.

מה עומד בבסיס הטכנולוגיה? מדובר בשיטת טיפול חדשנית מבוססת אימונותרפיה - הכוונה של המערכת החיסונית של החולה כלפי תהליכים לא רצויים, כמו זיהום, מחלה או במקרה הזה גידול. "למעשה אנחנו 'מחנכים' את התאים לפעול כמו טיל מונחה שמוחזר לגוף ומכוון כנגד תאי הלימפומה או הגידול שאליו אנחנו מכוונים", מסבירה ד"ר גריסרו.  "מדובר בלימפוציטים שנאספים מהחולה ועוברים תהליך של הנדסה גנטית: התהליך מתבצע במעבדה מחוץ לגוף החולה, שם משדרגים את תאי ה-T ונותנים להם יכולות מיוחדות". בהמשך, מושתלים התאים חזרה בגוף החולה. "הטיפול אפשרי גם לחולים מבוגרים ולכאלו שלא היו כשירים לטיפולים אגרסיביים", מסבירה ד"ר גריסרו, "נתוני ההישרדות מאז הוא מיושם עלו באופן דרמטי". 

בדרך, כמובן, צפויים לא מעט אתגרים: החל בתהליך איסוף התאים, ובתקופת הניקוי וההמתנה הממושכת קודם לו, ועד לתופעות הלוואי ותקופת השיקום לאחר ההשתלה, אך ד"ר גריסרו אופטימית לגבי העתיד: "ככל שאנחנו צוברים ניסיון אנחנו משתפרים ביכולת לשלוט בהן. אנחנו מסוגלים היום להשתמש בטכנולוגיה עם יותר חולים ועם חולים יותר קשים - אנחנו רק בתחילת הדרך, השמיים הם הגבול". 

האזינו לפודקאסט >>

קוד פודקאסט : DAONCOLOGY/2024/46/Mar-24

Curated Tags


מידע אישי למטופלים