מידע על סרטן השד : יצירת דיאלוג משמעותי עם הרופא - בחסות נוברטיס

It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

פגישה ממוצעת עם הרופא אורכת 15 דקות. באופן לא מפתיע , סקר עולמי מצא כי נשים היו מעדיפות זמן ארוך יותר עם הרופא שלהן כדי לשוחח על צורכיהן ולקבל מידע על סרטן השד.

תחת הכותרת "יצירת דיאלוג משמעותי" ניסה הסקר, שנערך בארה"ב, להבין טוב יותר איך רופאים תומכים במטופלות וכיצד הם יכולים לשפר את התקשורת ביניהם. כחלק מהמסקנות שהופקו מהסקר פותח מדריך שיחה אישי ליצירת דיאלוג משמעותי בין הצדדים ככלי שנועד לסייע לנשים למקד את השיחות שלהן על מה שהכי חשוב להן. 

כפי שניתן לראות בסקר העולמי, נשים החיות עם סרטן שד מתקדם היו מעדיפות לשוחח על הצרכים שלהן בעת הביקור אצל הרופא במשך זמן רב יותר ולקבל מידע על סרטן השד שייתן מענה לצורכיהן. בפועל, לא תמיד תוכלי לשלוט במשך זמן הביקור שעומד לרשותך - אבל תוכלי לפחות להפוך את הזמן הזה למשמעותי. 

ועדה הכוללת רופאים, תומכים במטופלים ופסיכו-אונקולוגיים חברה לנוברטיס לביצוע סקר נוסף בקרב 359 נשים החיות עם סרטן שד מתקדם, 252 אונקולוגים ו-234 תומכים במטופלות בארה"ב כדי להבין טוב יותר איך מטופלות ורופאים יוכלו לשפר את התקשורת בתקופת הטיפולים. עיקר התובנות העולות ממנו מובאות בכתבה הזו.

בעת האבחון

קבלי את התמיכה שאת זקוקה לה

חשוב שתקבלי תמיכה רגשית מספקת במהלך המסע, שתעזור לך להתמודד עם האבחון שלך. שאלי את הרופא שלך אילו שירותים מומלצים קיימים באזור מגורייך. תוכלי למצוא תמיכה מצד אנשי מקצוע, ארגוני תמיכה או קבוצות תמיכה (פנים מול פנים או באופן מקוון).

דברי על מטרות הטיפול שלך

קבלת אבחון של סרטן שד גרורתי או מתקדם עלולה להיות מבהילה. מטרות הטיפול שלך עשויות להיות שונות מאלו של נשים אחרות, ולכן חשוב לשתף אותן עם הצוות המטפל.

אם יש לך עדיין שאלות על סרטן השד לאחר הביקור הראשוני אצל הרופא, קבעי פגישת המשך. מומלץ לכתוב מראש את המטרות ואת השאלות על הטיפול.

קבלת מידע על סרטן השד - תמונה עיצובית
חשוב שתהיי משתתפת פעילה כשאת משוחחת על מטרות הטיפול ומקבלת מידע על סרטן השד. צילום: Shutterstock

בעת בחירת הטיפול

דּברי על האפשרויות שלך

מחקר הסרטן לא מפסיק להתפתח, עם תרופות חדשות שנחקרות ומיוצרות ללא הפסקה. על כן חשוב שתהיי משתתפת פעילה כשאת משוחחת עם הצוות הרפואי המטפל על מטרות הטיפול שלך ומקבלת מידע על סרטן השד.

הכרת סוג סרטן השד שלך ואפשרויות ניהול תופעות הלוואי, תעזור לך ולאונקולוג שלך לבחור את תוכנית הטיפול המתאימה ביותר עבורך. 

דעי למה לצפות

חשוב שהרופא שלך ידון איתך בציפיות הטיפול. יחד עם זאת, לא כל הטיפולים עובדים באותו אופן בקרב כל מטופל, ולכן הרופא לא יכול לדעת בוודאות עד כמה הטיפול יצליח ואיזו השפעה תהיה לכך על חיי היומיום שלך.

בעת הטיפול

שאלי איך לנהל את תופעות הלוואי

תופעות לוואי אפשריות משתנות בין טיפולים, ומכיוון שכל טיפול משפיע על אנשים באופן שונה - אין לדעת מי יחווה תופעות לוואי ומי לא. תופעות לוואי לאו דווקא מצביעות על הצלחת הטיפול או על כישלונו. חשוב לדבר עם הרופא שלך על תופעות הלוואי הצפויות של כל טיפול שמוצע לך.

יש דרכים לצמצם באופן יזום חלק מתופעות הלוואי, ולכן כשאת מתחילה את הטיפול שאלי את הרופא האם זה אפשרי. אם את חווה תופעות כאלה, ספרי לרופא או לצוות המטפל - אולי יהיו להם רעיונות להקלה או לשינוי המינון כדי להפחית את תופעות הלוואי.

עבדי בשיתוף עם הצוות הרפואי

זכרי: גם את וגם הצוות הרפואי המלווה - כולכם רוצים למצוא דרכים להתמודד עם תופעות הלוואי שלך. ייתכן שכדאי לך לבצע מחקר אישי (באתרים רשמיים ואמינים או בשיחות עם נשים אחרות שחיות עם המחלה) ולשתף את הרופא בממצאים. גם לצוות הטיפול יכולות להיות הצעות שיסייעו להתמודד עם תופעות הלוואי. בכל מקרה, חשוב מאוד לדווח להם על כל תופעת לוואי שאת חווה.

●    Fear of Treatment-Related Side Effects – Cancer.net

●    When Someone You Love Is Being Treated for Cancer – National Cancer Institute (NCI)

References:

  1. Make Your Dialogue Count Survey. Harris Interactive, Sponsored by Novartis (2014).
  2. American Cancer Society. What are the key statistics about breast cancer.
  3. O’Shaughnessy J. Extending survival with metastatic breast cancer. The Oncologist. October 2005, 10 (suppl.): 20-29
  4. American Cancer Society. Breast cancer survival rates, by stage..
  5. METAvivor. Research.

הארגונים והאתרים הנזכרים לעיל הם חיצוניים לנוברטיס. לנוברטיס אין כל שליטה על המידע המסופק בהם, ולכן היא אינה יכולה להבטיח את הדיוק או את שלמותו של מידע זה.  כל מידע המתקבל מאתרים אלה לא מהווה תחליף לייעוץ רפואי המתקבל מהרופא המטפל.

Curated Tags

צילום תמונת קאבר: Shutterstock