מדברים עם הילדים על הסרטן | איך מסבירים לילדים מה זה סרטן השד? - MyMed

It looks like you are using an older version of Internet Explorer which is not supported. We advise that you update your browser to the latest version of Microsoft Edge, or consider using other browsers such as Chrome, Firefox or Safari.

אין ספק שמדובר בנושא מאתגר - אבל עדיף לדבר עם הילדים על האבחנה הרפואית של סרטן השד הגרורתי, מאשר להתעלם ממנה. ילדים יכולים לחוש מתי ההורים חשים לחוצים, או כשהשגרה היומיומית מופרעת על ידי גורם לא ידוע. איך מדברים עם הילדים ומסבירים להם מה זה סרטן השד?

איך מסבירים לילדים צעירים (3-9) מה זה סרטן השד?

ילדים צעירים לא זקוקים למידע מעמיק, אך הם זקוקים לכנות ולהרגעה.

התכונני מראש 

החליטי מה את מתכוונת לומר ואיך. התאמני על זה בקול רם, מול המראה.

אל תסבכי את זה

כאשר את מסבירה מה זה סרטן השד השתמשי במילים מוכרות והימנעי ככל האפשר מהסברים מסובכים. דברי בטון ובשפה הרגילים שלך ונסי להציע הערכה מציאותית אך מלאת תקווה של המצב.

נסי להרגיע

ילדים צעירים במיוחד עלולים לחשוב שסרטן מדבק, לכן חשוב ליידע אותם שהם לא יכולים לחלות בסרטן השד, באופן בו נדבקים למשל בהצטננות.

עודדי אותם לשאול

כדי לנטרל את האזורים הלא ידועים סביב המחלה, שאלי את הילדים אם יש להם שאלות נוספות שלא קיבלו מענה עבורן באמצעות ההסבר שלך.

דרכים מומלצות לפיתוח מערכת תמיכה לילדים:

  • כדאי לבקש מבני המשפחה המורחבת למלא תפקיד גדול יותר בחייהם של הילדים.
  • פני אל מערך הליווי הסוציאלי המתמחה באונקולוגיה, שמלווה אותך במסגרת הטיפול, כדי לבדוק אם קיימים משאבים או יועצים שמתמקדים בילדים.
  • שתפי את יועץ או יועצת בית הספר במצב, כדי שגם הם יוכלו לעקוב אחר שינויים בהתנהגות ולספק תמיכה רגשית.
  • אתרי מבוגר נוסף - מאמן, חבר משפחה או בן משפחה - שיוכלו למלא תפקיד משמעותי בחייהם של הילדים ולעזור להם לצמוח.
מה זה סרטן השד? חשוב לתכנן שיחה עם הילדים
אם תסתירי את העובדות הקשות, זה עלול לפגוע בתחושת האמון. צילום: Shutterstock

איך לדבר עם מתבגרים (10-18)

ילדים גדולים יותר ובני נוער נוטים להבין טוב יותר את אבחנת סרטן השד הגרורתי שלך, מכיוון שהם נחשפו למידע דומה בטלוויזיה או בבית הספר. בעוד ילדים קטנים זקוקים ליותר כנות ותחושת ביטחון, ילדים בוגרים זקוקים גם למידע רב יותר כדי להבין מה זה סרטן השד.

היי כנה

למרות שאת לא רוצה להדאיג אותם, אם תסתירי את העובדות הקשות של אבחון סרטן השד הגרורתי שלך זה עלול לפגוע בתחושת האמון שלהם בך. שיתוף המידע בשלב מוקדם בתהליך יעזור בבניית אמון. את יכולה לומר משפטים מרגיעים כמו "זה לא הזמן לדאוג, אבל אני מבטיחה שאודיע לך אם יגיע הזמן הזה", כדי שהם יבינו שאת בסדר.

ארגני פגישות משפחתיות

יכול להיות שתרצי לשוחח עם הילדים הבוגרים יותר על האופן שבו האחריות המשפחתית עשויה להשתנות. לדוגמה, ייתכן שהם יצטרכו להתמודד עם יותר מטלות בית בזמן שאת עוברת טיפול או מתבקשת לספק תמיכה רגשית לאחים צעירים יותר.

צפי לשאלות

אם יעלו שאלות במהלך השיחה, היי מוכנה להשיב עליהן לפי מיטב ידיעתך. אם אינך יודעת את התשובה, תוכלי פשוט לומר שתבדקי את הנושא ותחזרי אליהם עם תשובה בהמשך.

הגדילי את המעורבות שלהם

אם הילדים שלך בוגרים מספיק (בני 15 לפחות), תוכלי לשקול להביא אותם לאחד מביקורייך הרפואיים, כדי לחבר אותם יותר למציאות שלך. יחד עם זאת, בטרם ההגעה כדאי לבדוק מול הצוות הרפואי מתי יהיה מתאים יותר להביא אותם.

השאירי את האחריות על הטיפול שלך - אצלך

לילדים בוגרים יותר יש נטייה לרצות לקחת אחריות על המצב הרפואי של הוריהם. זה נחמד, אבל יש להימנע מהיפוך התפקידים ביניכם - את עדיין בתפקיד ההורה, והם עדיין ילדים. למשל, הם עשויים לרצות לדעת כל פרט ואולי אפילו לבלות שעות באינטרנט בחיפוש אחר אפשרויות טיפול שונות. כדי להתמודד עם הנטייה הזו שלהם, חשוב לאשר להם שאת מעריכה את דאגתם; עם זאת, את האחראית על הטיפול שלך וההחלטות שיש לקחת במהלכו – הן שלך.

איך לדבר עם ילדים בוגרים (18+)

מערכת היחסים שלך עם ילדים שחצו זה מכבר את גיל 18, עשויה להשתנות בעקבות אבחון סרטן שד גרורתי. פעמים רבות ילדים בוגרים נוטים לקחת אחריות על תמיכה בטיפול, עד מתן הדרכה רגשית, הסעה ותקשורת עם הרופא. הם עשויים גם להתחיל למלא תפקיד גדול יותר בניהול מערכות יחסים עם בני משפחה וחברים.

היי כנה

למרות שאינך רוצה להדאיג אותם, חשוב לשתף את ילדייך הבוגרים בעובדות הקשות הנוגעות למצב שלך. שיתוף המידע איתם יאפשר להם להבין את מצבך ולספק לך תמיכה מתאימה.

הסבירי להם איך הם יכולים לעזור

ילדים בוגרים יכולים לספק מערכת תמיכה חזקה. אל תחששי לפנות אליהם בבקשה לעזרה והיי ספציפית לגבי התפקיד שהם יכולים למלא.

דברי איתם בפתיחות על הטיפול שלך ועל האפשרויות העומדות בפנייך

בעוד שילדייך הבוגרים עשויים לעמוד לצידך כדי לעזור בשקילת האפשרויות ובנטילת החלטות, את אחראית על הטיפול שלך. היי פתוחה איתם, אך שמרי על בהירות לגבי מטרותייך האישיות, כדי שהם יוכלו לסייע לך בצורה מועילה יותר, יחד עם תיאום הציפיות האישיות שלהם בנושא. 

גלי הבנה בנוגע לנסיבות ולסדר העדיפויות שלהם בחיים

אם זו עבודה, בית או המשפחה הגרעינית שלהם, הילדים שלך כנראה מתמודדים עם תיעדוף של מספר רב של תחומים בחייהם. עבדו יחד כדי לבנות לוח זמנים שיעבוד עבור שני הצדדים.

שתפי אותם ברגשות שלך

היפתחי אליהם - לא רק באופן שמביע אהבה, אלא גם באופן כזה שחושף צדדים אחרים כמו חרדה, עצב ואת השינוי שחל במערכת היחסים בינך לבינם או לבין אנשים אחרים בחייך.

Curated Tags

צילום תמונת קאבר: Shutterstock